Intalnirea cu Nichita Stanescu

Intalnirea cu Nichita Stanescu
In 1983, Doamna Profesoara de Limba si Literatura Romana Radocea Elena plangea si a lipsit de la ora de teroare pe motiv ca a murit marele poet Nichita Stanescu, recunosc ca noi clasa de tampitei nu percepeam asa lucrurile deoarece femeia asta nu a lipsit niciodata de la ore, era ceva nemaintalnit de grav.
Pe Nichita Stanescu l-am intalnit live prin 1982 dar eram prea mic si el prea mare deoarece tata ne-a scos pentru merite deosebite la restaurantul de la sosea alaturat Gradinii Zoologice si marele poet l-a salutat cu recunostinta, iar noi am intrebat cine este ca ignorantii, eu sora-mea, mama. Se parea ca tata ascundea ceva si l-am chestionat de unde-l cunoaste,da ii facuse cadou o pereche de casti antifonice si tata primise sarcina de la Partid sa i le duca, apoi am afllat ca marele poet isi manifestase dorinta sa tipareasca un calendar cu poeziile sale, iar cum la Intreprinderea Mecanica Fina Bucuresti se putea face orice, cert este ca ani de zile am avut o carte in casa semnata cu autograful lui Nichita Stanescu, de care acum nu mai stiu nimic.
De ce mi-am adus aminte?Duminica am fost impreuna cu sora-mea la iarmarocul Ikeea si amandoi telepatic ne-am adus aminte trecand pe langa aleea ce ducea la restaurant ca acolo l-am vazut mici copiii fiind pe marele Nichita Stanescu.

Publicat de

nicu rares

increderea in tine este singurul lucru care te salveaza in viata, cele mai prost platite joburi iti consuma cel mai mult timp din viata, cred ca vreau sa ma fac grec sa frec tiparul la rece si la cald si sa beau cola la soare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.